3 Ocak 2015 Cumartesi

GELİNLİK

GELİNLİK

Bugünkü bahsedeceğim konu kız çocuklarına gelinlik nasıl dikilebilir?  Dikiş kursana başladığım sene kurs öğretmenimizin kızına, benimde kendi kızıma yaptığımız çalışma. Çok zevkli bir çalışma olmuştu benim için. Kumaşlarını kurs öğretmenimizle beraber seçmiştik. O zamanlar dikişi yeni öğrendiğim için fazla zor modellere girmemiştim. Kızım o zaman 5 yaşında ana okulu eğlencesi için yapmıştım. Toplam iki kere giydi. Basit bir model olduğu için pek ayrıntıya giremeyeceğim resimlerle göstermeye çalışacağım. 
Ve işte gelinliğimiz...

4 5 yas gelinlik


Resimde gördüğünüz gibi üst beden ana beden kalıbı alt etek de dikdörtgen parça büzdürüp birleştirdim.

4  5 yaş kız cocuk gelinlik

Kollar her zaman kullandığım pilili bir kalıp. Ama ben şimdiye kadar hep lastikli büzdürerek kullandım. Tuhafiyeden temin ettiğim minik yeşil gülleri de ekledim.

4 5 yas kız cocuk gelinlik


Kemeri içinde kullandığım satenden yaptım. Fiyonk ise iç astarıyla beraber dantelinden kullanıp ortasına gülü yerleştirdim. Öğretmenimiz gül konusunda kararsız kaldı. Sonra vazgeçti. Onun kızının gelinliğiyle benimkinin tek farkı yeşil gülleri oldu. Ben çok sade kalmasını istemedim. Pembe gül bulasaydım sanki daha mutlu olurdum. Ama sonuçta renk katmaktı. 


gelinlik

Resim albümünde ana okulu bitirme eğlencesinden bir tane resim. Canım kızım benim. 

Yüce Rabbim tüm yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Hayırlı ömürleri olsun. Herşey onlar için değil mi zaten?

Sizden bir ricam var sevgili arkadaşlarım. Ben blog yazmaya başlayınca kızımda rica etti. Banada açarmısın bende paylaşımda bulunacağım diye. Benim kontrolum altında olsun diye kendi hesabımdan açtım. İlk yayını vardı arkadaşlıkla ilgili şiir yazı şeklinde ama onu yanlışlıkla sildim. Simdi yeni bir tane daha yazdı. O yazıyı buraya ekledim.Beğenilerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyor. Eksik etmezseniz çok sevinirim.

Allah'ü Teala'ya emanet olunuz.

Sevgilerimle.

11 yorum:

  1. İlk iş olarak gayet güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim sizde sağolun tekrar görüşmek ümidiyle sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Gelinlik kursuna bende gitmek isterdim doğrusu. Böyle bir kurs da var demek. Kizınızın gelinliği de çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Dualarınıza bütün kalbimle amiiin.herşey onlar için:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ahh Fatma hanımcığım yazımda ifade yanlışlığı yapmışım. Hemen düzeltiyorum. 4 yıl önce normal dikiş kursuna gitmiştim. O zamanki çalışmamızı aktarmaya çalıştım. Gelinlik kursu olsa hemen bende yazılmak isterdim. Benim annem çok güzel gelinlikler dikmişti. Beğeniniz için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek ümidiyle sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Masallah prensese.. Ellerinize saglik cok hos olmus

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz bloğuma . ben sizi takipteyim. Sizi de beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Yorum yapmayacağım sayfayı açtıktan sonra iç sesimin söylediklerini aktaracağım sadece :D
    GELİNLİK, heh bunu okuyabilirim işte zaten abiye ilgi alanım. Heee demek dikiş kursuna gittiiiiiin, şimdi anlaşıldı bu kadar güzel dikişlerin sırrrrııııı. [burda biraz çemkirdi kusura kalma :)] Dikersin tabi montları gelinlikleri. Biz kursa gidemedik n'yapalıııııım.
    Kumaşta güzelmiş hani heee du bi daha bakiimm ve bir kaç fikir kapıp kaçıyorum. :)
    Bir de küçük hanıma maşallah dedim, bir de onun blogunu bakılacaklar sırasına koydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok şekersin. Marifet kursa gitmeden dikebilmekte. Bak sen bunu ne güzel başabilmişsin. Ayakta alkışlıyorum.... Dikiş teknik yönden sürekli yenilenen bir dal. O yüzden imkanları değerlendirip gitmek ilerlemek açısından daha faydalı.

      Sil
  8. Şebnem Hanım Allah bağışlasın çok güzel bir kızınız var. Diktiğiniz gelinlik ise muhteşem görünüyor. Bence pembe gül yerine yeşil olması ayrı bir hava katmış. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Neredeyse bütün kıyafetlerimiz de pembe var biraz değişiklik olsun istedim. Benden de kocaman sevgiler...

      Sil
  9. Kızıma gösterdiğimde bayıldı. Çiçekler pembe olsun diye tekrar tekrar tembihleniyorum kızım tarafından. Bu yaz favori kıyafetimizi bulduk teşekkürler şebenem hanım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız, tavsiyeleriniz benim için değerli...

Konu dışı sorularınız için iletişim formundan ulaşabilirsiniz...
Kırıcı, eleştiriyi aşan ve reklam içerikli yorumları yayınlamıyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...